Снимка: БулфотоВ защита на спецобвинението говори Валентина Маджарова, която изпълнява функциите на

...
Снимка: БулфотоВ защита на спецобвинението говори Валентина Маджарова, която изпълнява функциите на
Коментари Харесай

Прокурорът, оневинил Цветанов за Апартаментгейт, похвали държавното обвинение

Снимка: Булфото

В защита на спецобвинението говори Валентина Маджарова, която извършва функционалностите на административен началник на Специализираната прокуратура, оповестява " Актуално ".

„ Навсякъде, където съществуват профилирани прокуратури, прокурорите са атакувани както от медиите, по този начин и от обвинените лица, като задачата е една – да бъдат дискредитирани. Навсякъде по света, при каузи за корупция по високите етажи на властта, както и такива за съществени финансови злоупотреби, въздействието на медиите и политиците е доста съществено.

Разбира се обвинените на всички места настояват, че това е политическа поръчка “, сподели Маджарова. Според нея, повода за следващото покачване на въпроса за „ реформиране на прокуратурата “ е, че с работата си магистратите са засегнали ползите на доста лица, смятали себе си за недосегаеми.
" Борбата с проведената престъпност е сполучлива. Спецпрокуратурата не може да бъде упрекната в липса на гласност и бистрота. Спецпрокуратурата е съответна на съществуващата в България демократична действителност ", счита Маджарова.

Припомняме, че точно Маджарова е подписала постановлението, с което се отхвърля формиране на наказателно произвеждане по сигнала на БОЕЦ за жилището на Цветан Цветанов от " Артекс ".

Наскоро Маджарова беше наградена от основния прокурор Иван Гешев за висок професионализъм. Впоследствие беше препоръчана за краткотраен началник на Специализираната прокуратура.

Окръжният прокурор на Видин Ваня Ненкова също изясни по какъв начин прокуратурата е страж на върховенството на закона - служи на обществото, пази правата и спомага на институциите.

" Нека продължим да работим безрезервно, умно и почтено ", прочете от авансово квалифицираното си слово Ненкова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР